El 14 de juny de 2016 iniciem el contacte amb l’equip directiu del col·legi CRONISTA CHABRET , un centre educatiu ben localitzat, al que s’accedeix des de pràcticament el centre de la població de Sagunt i que té també un accés al costat de la ronda nord.
Accessos que no obstant això no presenten bones condicions per a l’accessibilitat per als vianants; voreres estretes i del tot insuficients, important tràfic rodat, discontinuïtat d’itineraris per als alumnes que procedeixen de l’altre costat del riu Palancia…
Per contra Fina ens presenta un col·legi molt actiu, amb nombroses activitats en algunes de les quals podrà inscriure’s fàcilment el projecte bicicoleando…
RESUM D’ACTIVITATS REALITZADES AL NOVEMBRE DE 2016
El dia 7 vam fer un taller dirigit als docents, als quals es va animar a participar en l’enquesta on-line preparada expressament per a ells.
El 17, vam fer un taller dirigit a les famílies, en el qual vam tenir el plaer de comprovar que comptem amb pares i mares molt receptius al projecte. Aqueix mateix dia vam tindre una reunió en el Casal Jove, en Port de Sagunt on vam arreplegar molt bones vibracions de cara a futures col·laboracions amb els tècnics de joventut de l’Ajuntament, als quals convidem a participar en el Grup Dinamitzador.
Ja el dia 21, presentarem el projecte en les aules als alumnes de 5è i de 6è emplenant amb ells en l’aula d’informàtica, l’enquesta d’inici del projecte dirigida als xiquets i xiquetes i que ens servirà per a dissenyar els itineraris.
El dia 29 del mateix mes, vam fer el taller d’espai urbà en el qual cada grup va poder observar la ciutat que envolta el seu centre escolar i les característiques i condicionants deldisseny urbà i la seua influència en les condicions per a una adequada mobilitat. Després d’aquesta activitat donarem als xics i xiques una enquesta en paper, per a emplenar per les seues famílies, que vam arreplegar just abans de les vacances nadalenques i que ens permetran treballar l’acceptació del projecte per part de les famílies.



Los CEIP Cronista Chabret y Mediterráneo acogen las jornadas ‘Anant al col·le trobem ciutat’


A estas jornadas asistió el alcalde de Sagunto, Quico Fernández; la concejala de Movilidad Urbana, Roser Maestro; el concejal de Educación, José Manuel Tarazona; y otros concejales como Teresa García, María Giménez, José Vicente Muñoz y Sergio Moreno. Además, miembros de Bicicoleando y de la empresa AVSA (Autos Vallduxense S.L.), de las cuales obtiene el patrocinio este proyecto, así como del IVACE (Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial).
La concejala de Movilidad Urbana, Roser Maestro, ha expresado que “entendemos que ha sido un principio precioso de este proyecto, que desde luego solo es el principio y ojalá se extienda de buena manera en el resto de centros educativos. Por supuesto, seguimos en la expectativa de que cada vez vaya cogiendo más arraigo y apostemos desde este municipio por una movilidad sostenible, por caminos escolares seguros y, en general, por hacer una ciudad más amable”.
El alumnado de los dos centros han participado en las actividades, desde los más pequeños de infantil hasta 6º de Primaria. De 5º y 6º de Primaria son los que han participado en el concurso de dibujo que les ha llevado al sorteo de tres bicicletas y un patinete en cada centro. En la jornada del CEIP Mediterráneo, los alumnos del colegio bailaron con unas gafas en forma de bici a ritmo de batucada a cargo de Green Gos.
La financiación de los proyectos Bicicoleando en CEIP Mediterráneo (Puerto de Sagunto), Cronista Chabret (Sagunt) y Jaume I (Puçol).
Los tres proyectos cuentan con la financiación de AVSA (Autos Vallduxense S.L), el IVACE (Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial) a través de su Convocatoria de Ayudas a la Movilidad Sostenible y Ahorro y Eficiencia Energética en el sector Transporte; en el marco Operativo FEDER de la Comunitat Valenciana.